top of page

Animasyon Videoları
Nasıl Yapıyoruz?

Animasyon videoları nasıl yapıyoruz ?

Bir animasyon projesine başlarken, her şeyden önce, ürününüzü ve hizmetinizi tanımak ve filmde anlatılmak istenen neyse, onu en iyi ve etkili şekilde seyredenlere aktarabileceğimiz bir fikir bulmaya çalışırız.

Senaryo filmin inşaat planı gibidir. Filmdeki bütün ayrıntılar, diyaloglar, karakterler, mekanlar, her şey kağıt üzerine geçirilir. Bütün filmin temelini senaryo oluşturur. Bu aşamaya çok önem veriyoruz çünkü senaryosu iyi olmayan bir filmin iyi bir film olma şansı yoktur.

Sonraki aşama filmin görsel tarzını ortaya çıkarmaya başlama aşamasıdır. Görsel tarzla kastettiğimiz örneğin karakter tiplemeleri nasıl ? Ne giyiyorlar ? Nasıl bir yerde yaşıyorlar ? Hangi renk paletini kullanalım? gibi soruları, çizerek araştırdığımız, filmin son halinin görselliğine ulaşmaya çalıştığımız konsept aşamasıdır. Kısaca filmin bitmiş halinden önemli bir kaç kareyi elde ettiğimiz bölümdür.

Senaryo ve tarzı belirledikten sonra filmin sahnelerini storyboard haline getiririz. Filmi sahne sahne çizgi roman gibi resimlediğimizde bir çok konuda filmin daha iyi ve daha kolay yapılmasına yardımcı oluyor. Sahnelerde kamera açıları ve kamera kullanımı nasıl olmalı ?, sahneler arka arkaya eklendiğinde devamsızlık sorunu oluyor mu ?, anlatmak istediğimizi anlatmak için yeterli mi yoksa araya başka sahneler eklememiz gerekiyor mu? Sahnelerin ekran süresinin uzunluğu gibi problemlerin belirlenmesi için çok önemli bir aşamadır.

Görüntüyle sesleri birbiriyle uydurmak için animasyon öncesinde dublaj sanatçılarıyla ses kaydı yapılır. Animasyon sırasında hareketleri ses kaydının vurgularına göre yapılması gerekiyor. Bu yüzden de genellikle animasyondan önce dublaj yapılıyor.

Animasyon süreci bütün parçaların birleştirildiği aşamadır. Daha önceki aşamalarda yaptığımız bütün hazırlık çalışmalarını kullanarak filmi sahne sahne canlandırmaya başlarız. Animasyonun tarzı ne olursa olsun önce karakterler animasyon için hazırlanır. Farklı yüz ifadeleri çizilir, farklı açılardan görünüşleri araştırılır. Sadece karakterler değil, gerektiğinde resmi oluşturan her şey hareketli olabilir örneğin kamera, grafikler, seti meydana getiren objeler, yazılar kısacası her şey bu aşamada hareket ettirilerek filmi meydana getirir.

Son aşama müzik, seslendirme ve ses efektlerinin birleştirilip seviyelerinin ayarlandığı miksaj aşamasıdır. İyi bir ses dizaynının filme müthiş bir katkısı vardır. Filmi bir üst seviyeye rahatlıkla çıkarır. Bu yüzden bu aşamada acele etmeden oldukça özenli çalışmak gerekiyor.

Bütün bu yaptığımız çalışmalar tek bir film için özel yapımdır. Bu yüzden her yaptığımız film benzersiz ve orijinaldir.

Film tamamlandığında, full HD olarak teslim edilir. Filminizi web sayfanızda, Youtube, Facebook ya da Televizyon reklamı olarak kullanabilirsiniz

Bizi arayın video ihtiyaçlarınıza birlikte harika çözümler üretelim!

Animasyon Filmi Nasıl Hazırlıyoruz?

1- Ana Fikir

Problemi ve sunduğunuz çözümü en kolay anlatabileceğimiz, etkili bir fikir araştırılır. Bulunan Fikirler arasından seçim yapılır.

3- Tarz

Hedeflenen kitleye ve ürüne uygun olacak bir görsel tarz belirlenir. Karakterlerin dizaynı, renkler, mekan tasarımları bu aşamada ortaya çıkar.

5- Animasyon

Artik iyice şekillenen film bütün sahneleri önceden planlandığı gibi hareketlendirilir. Karakterler ve diğer bütün objeler canlandırılır. Kamera hareketleri ve efektler eklenir. Görsel detaylar eklenerek film hareketlendirmesi tamamlanır.

2- Senaryo

Filmin temelini oluşturacak senaryo çalışmasına başlanır. Filmi en iyi anlatacak biçimde defalarca test edilir ve revizyon yapılır.

4- Storyboard

Senaryoda yazılan hikaye ve mesajları sahne sahne resimleyerek bir film şeridi gibi gözünüzde canlandırmanızı sağlar. Storyboard kareleri ile hazırlanan hareketli maket video ile filminizin toplam süresi ve ritmi hakkında önceden fikir sahibi olursunuz.

6- Ses ve müzik

Filme uygun en iyi muzik stoklar arasından araştırılır, seçilen müzikler filmle test edilerek en uygunu seçilir. Ayrıca profesyonel dublaj sanatçısı sesini filmin üzerine kaydeder. Ses efektleri de eklenerek film tamamlanır.

Her aşamada müşteri onayı

Animasyon videolarda senaryo onaylandıktan sonra ilk iş yapım aşamalarının ve yapım takviminin oluşturulmasıdır. 

Storyboard Çizimi

Senaryoya göre sahnelerin nasıl olacağını basit çizgilerle tasarlarız.  Sahnelerde yer alacak karakter ve çizimler için referans olacak bu taslak çalışma da müşteri ile paylaşılır ve onay alınır.

Karakter Çizimi

Çalışmaya başlarken belirlenen tarzda karakter çizimleri yapılır. Müşteri onayından sonra karakter hareket ve mimiklerini kontrol eden rigler hazırlanır.

Sahneler ve Grafiklerin Çizimi

Storyboard ile belirlenmiş sahne içeriklerinin tamamlanan çizimleri müşteri ile paylaşılarak onay alınır.

Maket seslendirme

Senaryo metni okunarak ses kaydı alınır. Maket seslendirmeden yararlanarak sahne uzunlukları ve animasyonlar belirlenir. 

Maket Video Montajı

Sahneler animasyonları yapılmadan önce bir montaj programında ses ve müzikle bir araya getirilerek dizilir. Sahnelerin birbiriyle doğru birleşip birleşmediği bu aşamada görülür. Gerekirse sahnelerin yerleşiminde düzenlemeler yapılır. Ortaya çıkan maket video müşteriyle paylaşılarak onay alınır.

Seslendirme (Dublaj)

Video maketi ve müşteri onayından sonra videonun temposuna uyacak bir stok müzik seçilir. Videoya uygun profesyonel dublaj yaptırılır. Bu aşamada da müşteri onayı alınır.

Animasyon ve Final Montaj

Alınan orijinal ses kaydına senkron şekilde animasyonlar tamamlanıp video tamamlanır. Montaj, ses efektleri ve müzik yerleştirilip miksaj yapılır. Tamamlanan video son onay için müşteriyle paylaşılır. 

Yapımın tamamında her aşama müşteri onayından geçtiği için revizyon minimum seviyede yaşanır.

Çalışmalarımızda revizyon sınırı yoktur.

Varsa revizyonlar da tamamlanarak video istenilen formatta teslim edilir.

bottom of page